Една от водещите фирми в Лондон подготвя съдебен иск срещу криптокралица

...
Една от водещите фирми в Лондон подготвя съдебен иск срещу криптокралица
Коментари Харесай

Британска фирма подготвя съдебен иск срещу криптокралицата Ружа Игнатова

Една от водещите компании в Лондон подготвя правосъден иск против " криптокралица " дезертьор Ружа Игнатова, която е в основата на машинация с криптовалута на стойност няколко милиарда лири, наречена OneCoin. Базираната в България скица е наречена  " една от най-големите измами в историята ", като Игнатова е играла централна роля в популяризирането ѝ. Тя изчезна през 2017 година и е в листата на ФБР с най-издирваните лица, като американските управляващи оферират 250 000 долара за информация, която да докара до нейния арест. Съдебният иск има за цел да възвърне средствата, загубени от инвеститорите в измамата, като ищците могат да се записват на правилото " без право на облага и без възнаграждение на хонорар ". Стартирала през 2014 година, OneCoin се популяризира като съперник на Bitcoin, привличайки вложители от целия свят с обещания за голяма възвръщаемост.
Според Министерството на правораздаването на Съединени американски щати в средата на 2017 г. компанията е натрупала повече от 4 милиарда паунда, макар възходящите предизвестия от страна на регулаторните органи.
Бизнесът на процедура се срина по-късно същата година, откакто американските управляващи упрекнаха Игнатова в машинация и издадоха заповед за ареста ѝ, оставяйки вложителите разорени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР